I u Zvorniku produžene mjere – danas 10 novozaraženih

ZVORNIK

I u Zvorniku produžene mjere – danas 10 novozaraženih

 

Na području grada Zvornika još 10 osoba pozitivno je na virus korona, podatak je Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Aktivno je 70 slučajeva zaraze. U kućnoj izolaciji su 332, a završena je za 1.904 lica.

U kovid odjeljenju zvorničke bolnice su četiri pacijenta, tri su sa srednje teškom kliničkom slikom, a jedan ima težak oblik bolesti. Svi su iz Zvornika. Popunjenost kapaciteta bolnice za bolesnike sa kovid-19 je skoro 30 posto.

Republički štab za vanredne situacije produžio je do 2. novembra mjere kojima se:

– zabranjuju sva javna okupljanja uključujući i okupljanja kao što su svadbe, sahrane i slična, u grupama većim od 50 lica;

– ograničava radno vrijeme od 06:00 do 24:00 časa ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, a pružanje ovih usluga odnosi se i na ugostiteljske objekte za smještaj;

– dozvoljavaju sportske takmičarske aktivnosti isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske”.

Subjekti koji pružaju usluge iz oblasti ugostiteljstva, umjetnosti i zabave dužni su da rad organizuju uz primjenu epidemioloških mjera koje je propisao „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske” sa posebnom pažnjom na ograničenje broja lica u objektu u zavisnosti od površine prostora i uz obavezno poštovanje propisane fizičke distance. Obavezni su da na ulazu u objekat postave obavještenje o ukupnom broju lica koja mogu boraviti u odnosu na njegovu površinu.

Svi drugi subjekti koji obavljaju registrovanu djelatnostu dužni su da se pridržavaju mjera „Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske” za sprečavanje pojave i širenja kovid-19 bolesti na radnom mjestu.

(infobirac.net)