Zvornički humanitarac Milan Kudro Stojkić donirao putokaz za manastir Karno

ZVORNIK

Zvornički humanitarac Milan Kudro Stojkić donirao putokaz za manastir Karno

 

Putokaz visok oko četiri i širok više od jednog metra poklonio je manastiru Karno, kod Srebrenice zvornički humanitarac i preduzetnik Milan Kudro Stojkić. 

Putokaz je urađen na metalnoj konstrukciji sa natpisom i fotografijom manastira Karno, kao i smjerom u kom se pravcu nalazi ova svetinja.

Kudro Stojkić je rekao da je putokaz uradio vlastitim sredstvima i postavio ga na raskršću koje se nalazi četiri kilometra od manastira.  On je podsjetio da je od raskrsnice gdje je postavljen putokaz za manastir Karno urađen novi asfaltni put dužine četiri kilometra i dodao da se prije izgradnje novog puta do manastira dolazilo zaobilaznim 11 kilometara dužim putem.

– Bilo je razumljivo da se na raskrsnici postavi putokaz za manastir Karno kako vjernici, putnici, namjernici ili gosti ne bi putovali zaobilaznim putem do manastira, nego novim i mnogo kraćim asfaltnim putem. Troškovi izrade, prevoz i postavljanje putokaza su moj doprinos manastiru Karno za krsnu slavu ove svetinje Pokrova Presvete Bogorodice, koja se obilježava 14. oktobra. Najveća zahvalnost će mi biti kada neko, ko se zaputi prema manastiru, kaže: „Hvala Bogu i onome ko postavi ovaj putokaz“ – rekao je Kudro Stojkić koji je i predsjednik Crkvene opštine Karakaj.    


Iguman manastira Karno Luka zahvalio se Milanu Kudru Sojkiću, kao i svim dobrim i polemenitim ljudima koji su pomogli ili pomažu ovu svetinju.

Manastir Karno, koji je posvećen Pokrovu Presvete Bogorodice, nalazi se u selu Međe kod Srebrence.  Manastir Karno je drevna Nemanjićka zadužbina iz 13. vijeka, smještena u prirodnom okruženju iznad jezera Perućac.

infobirac.net