Cvijanović: Imamo obećanja da će od sutra devetoro djece u Područnom odjeljenju u Liplju krenuti u školu

ZVORNIK

Cvijanović: Imamo obećanja da će od sutra devetoro djece u Područnom odjeljenju u Liplju krenuti u školu

 

Danas je održan još jedan sastanak predstavnika resornog ministarstva, Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Zvornika i roditelja djece Područnog odjeljenja u Liplju.

Nakon sastanka, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje u Ministartsvu prosvjete i kulture Republike Srpske Nataša Cvijanović rekla je da su roditelji bošnjačke djece obećali da će djeca sutra krenuti školu.

Vaš Shooter!

Cvjanovićeva je, nakon razgovora sa roditeljima bošnjačke djece iz Liplja, rekla novinarima da će Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske do petka, 16. oktobra, proslijediti određena dokumenta predstvanicima roditelja da bi se upoznali i znali na koji način treba da ostavruju svoja prava ukoliko cijene da su im ugrožena.

Ona je podsjetila da se dokumentacija resornog ministartsva odnosi na izučavanje jezika bošnjačkog naroda koju je resorno ministartvo slalo Osnovnoj školi „Sveti Sava“.

Cvijanovićeva je naglasila da u Područnom odjeljenju u Liplju djeca izučavaju nastavni plan i program Tuzlanskog kantona i da, što se toga tiče, zaista ostvaruju svoje puno pravo kao djeca bošnjačke nacionalnosti.

 – O tome kako i na koji način će se upisivati jezik naroda, mislim da je to više tehničko pitanje – rekla je ona i naglasila da je interes Ministarsta prosvjete i kulture Republike Srpske da se djeca vrate u školske klupe, jer je to za njih najbolje.Ona je podsjetila da je troje djece krenulo nešto ranije u školu, dok devetoro bojkotuje nastavu od 1. septembra.

Razgovorima je prisustvovao i direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Zvornik Goran Ivanović.

(infobirac.net)