Srebrenica: 130.000 KM podrške za mala i srednja preduzeća

SREBRENICA

Srebrenica: 130.000 KM podrške za mala i srednja preduzeća

 

Opštinska uprava Srebrenica objavila je Javni poziv za dodjelu sredstava malim i srednjim preduzećima (MSP) i preduzetnicima registrovanim na području opštine Srebrenica.

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava za podsticaj MSP-ima i preduzetnicima registrovanim na području opštine Srebrenica kao podrška za novo zapošljavanje, samozapošljavanje u 2020. godini i retroaktivno zapošljavanje u periodu vanredne situacije izazvanog pandemijom virusa kovid-19.

Namjena sredstava je podrška MSP-ima i preduzetnicima na području opštine Srebrenica za novo zapošljavanje slabo upošljivih kategorija stanovništva (mladih, žena, djece poginulih boraca VRS i RVI i nezaposlenih demobilisanih boraca VRS) koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih u filijali ZZZ RS u Srebrenici, fizičkim licima za samozapošljavanje u 2020. godini i retroaktivno zapošljavanje u periodu vanrednog stanja.

Vaš Shooter!

Sredstva za ovaj vid podsticaja u iznosu od 130.000 KM biće raspoređena korisnicima u skladu odlukom Zavoda za zapošljavanje.

Rok za podnošenje zahtjeva je 15 dana od dana objavljivanja.

Više informacija na OVOM LINKU.

(Izvor: esrebrenica.ba)