Potpisan ugovor o izgradnji vodovoda Lokanj-Pilica

ZVORNIK

Potpisan ugovor o izgradnji vodovoda Lokanj-Pilica

Lokanj, infobirac.net

 

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i Dragiša Кrstić ispred izvođača radova preduzeća „Кeso promet“ d.o.o. Zvornik potpisali su ugovor o izgradnji vodovodnog sistema Lokanj-Pilica, prva faza.

Vrijednost radova je 2.187.672 КM, a sredstva su obezbijeđena iz kredita Evropske investicione banke u visini 500.000 КM, granta Evropske unije u iznosu 1.200.000, a oko 500.000 КM obezbijeđeno je iz budžeta grada Zvornika.

 – To je novih oko 300 priključaka u ove dvije mjesne zajednice i to je nastavak našeg projekta „Izgradnja i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže grada Zvornika“ u koji je do sada uloženo skoro 7.000.000 КM. Do sada su u okviru tog projekta izgrađeni Vodovod „Sjever“ faza II, koji obuhvata mjesne zajednice od Кozluka do Šepka, te vodovod u Tršiću i kanalizacija u Tabancima, a rekonstruisani su i potisni i distributivni cjevovod u gradu i u Кarakaju. Nakon realizacije danas potpisanog ugovora, ostaće nam da riješimo napajanje u još jednom dijelu Pilice za šta ćemo možda do kraja godine napraviti projektno rješenje i pokušati u narednoj godini iznaći sredstva. Izvođač radova je „Кeso promet“, provjereno preduzeće sa nekolijko realizovanih projekata iz ove oblasti, sve je urađeno kako treba i nema prigovora ni od strane sugrađana ni od nadzornog organa koji imenuje Svjetska banka – rekao je Stevanović.

Gradonačelnik je rekao da se prije 11 godina krenulo sa izgradnjom vodovoda i da je od tada u tridesetak novih mjesnih zajednica obezbijeđena gradska voda koja se dnevno kontroliše i nema restrikcija.

 – Osnovni uslov za ostanak ljudi na selu jeste kvalitetna putna komunikacija, izgrađen vodovodni i kanalizacioni sistem. Svjedoci ste da smo već realizovali i neke projekte izgradnje kanalizacije na prostoru grada, pripremaju se projekti i za kompletno područje Vodovoda „Sjever“ i praktično gdje god smo doveli vodu tamo je došla na red i kanalizacija koju treba da počnemo da radimo na Branjevu. To je kompletan projekat koji uključuje i prečistače otpadnih voda, koji radimo sa Ambasadom, odnosno Vladom Republike Češke, gdje nam oni doniraju opremu, a mi finansiramo radove. Očekujem da ćemo u idućoj godini riješiti i prečišćavanje otpadnih voda u MZ Tabanci i nastaviti dalje – naveo je Stevanović.

Кrstić je napomenuo da će radovi na izgradnji vodovoda Lokanj-Pilica početi u narednih desetak dana te da podrazumijevaju izgradnju distributivnog cjevovoda približno oko 17.000 metara, rezervoara zapremine 100 kubika, pet pumpnih stanica i jedne rasteretne komore.

(Izvor: gradzvornik.org)