Prijem za 26 pripravnika u Bratuncu

BRATUNAC

Prijem za 26 pripravnika u Bratuncu

 

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović organizovao je prijem za pripravnike, koji će u lokalnoj administraciji, javnim ustanovama i preduzećima odraditi pripravnički staž u narednih 12 mjeseci.

Prijemu je, pored predstavnika Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Slaviše Mrkaje, prisustvovalo 26 visokoobrazovanih kadrova, koji će potpisati ugovore sa poslodavcima.Mlađenović je izjavio novinarima da opština Bratunac već nekoliko godina realizuje ovaj projekat zahvaljujući dobroj saradnji sa Zavodom za zapošljavanje RS.

 – U Bratuncu je u poslednje tri godine više od 100 mladih sa visokom stručnom spremom odradilo pripravnički staž, što je velika podrška Zavoda. U tom programu poslodavac, odnosno opština obezbjeđuje 35 odsto sredstava, a Zavod za zapošljavanje Republike Srpske 65 odsto – pojasnio je Mlađenović.

On je upoznao pripravnike sa trenutnom situacijom kada su u pitanju mogućnosti zapošljavanja mladih obrazovanih ljudi na području Bratunca. Mlađenović je istakao da mladi imaju perspektivu i da na području ove opštine postoje realni uslovi za otvaranje novih radnih mjesta. – Posebno je zadovoljstvo što opština Bratunac svake godine izdvaja sredstva za dodjelu oko 200 studentskih stipendija. Imamo veoma uspješne studente, a veliki broj njih se zapošljava i ostaje na području naše opštine – naglasio je Mlađenović.

On je naveo da će 17 pripravnika biti angažovano u opštinskoj administraciji, a devet u lokalnim javnim preduzećima i ustanovama.

(Izvor: opstinabratunac.org)