U naselju Ulice počelo sa radom pripremno odjeljenje dječijeg vrtića

ZVORNIK

U naselju Ulice počelo sa radom pripremno odjeljenje dječijeg vrtića

 

Danas je počelo da radi pripremno odjeljenje JPVOU Dječijeg vrtića Naša radost u naselju Ulice. Pripremno odjeljenje broji 18 djece.

Grad Zvornik svake godine iz gradskog budžeta finansira organizaciju pripremnih odjeljenja, tako da svako dijete predškolskog uzrasta bude obuhvaćeno ovim programom.

Direktor vrtića Vukomir Stanković kaže da se već šest godina sprovodi projekat pripreme djece pred polazak u školu.

 – Ove godine imamo 15 grupa, odnosno oko 250 mališana. Novitet, ove godine, je i jedno odjeljenje u naselju Ulice. Nadam se da će to doprinijeti boljim uslovima za život ljudi u Ulicama, a djeci olakšati boravak u pripremnim odjeljenjima. Ovaj projekat je najvažniji zbog socijalizacije djece, a oni poslije imaju i bolje rezultate u školi – rekao je Stanković.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da su nakon pronalaska adekvatnog prostora realizovali ovaj projekat kako bi djeca u blizini svojih kuća imala mogućnost da idu na pripremnu nastavu.

 – Po ovim aktivnostima mi smo rame uz rame sa najozbiljnijim sredinama u svijetu. Ono što smo postigli u oblasti predškolskog obrazovanja graniči se sa skandinavskim zemljema jer je svakom djetetu u svom mjestu obezbijeđeno da pohađa predškolsku nastavu. Želja nam je da najmlađi u svom mjestu krenu u obrazovanje koje se kasnije obavlja sa više uspjeha – rekao je Stevanović.

On je dodao da je boravak djece besplatan, a sve troškove snosi Gradska uprava.

 – Godišnje se za ove namjene izdvoji do 250.000 KM – istakao je Stevanović.

Данас је почело да ради припремно одјељење ЈПВОУ дјечијег вртића "Наша радост" у насељу Улице. Припремно одјељење броји…

Posted by Град Зворник – Grad Zvornik on Monday, October 5, 2020

(infobirac.net)