Izgradnja kuće za porodicu Marić iz Šekovića, stigao građevinski materijal od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika (FOTO, VIDEO)

REGIJA BIRAČ ŠEKOVIĆI

Izgradnja kuće za porodicu Marić iz Šekovića, stigao građevinski materijal od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika (FOTO, VIDEO)

 

Ljubav, nemaština, nada i strepnja, četiri su asocijacije na šestočlanu porodicu Marić iz Šekovića koja živi u teškim uslovima i sa neizvjesnošću dočekuje svako novo jutro.

Za nedaće i probleme ove porodice čuo je i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, priključio se humanoj akciji i odlučio pomoći.

U Šekoviće je stigla donacija u građevinskom materijalu u vrijednosti 11.000 maraka, koja će omogućiti početak izgradnje novog doma za porodicu prema kojoj je život bio i više nego surov.

U trošnoj i neuslovnoj kući, staroj duže od pola vijeka, šest kilometara udaljenoj od Šekovića, žive Ratko i Јelica Marić sa četvoro maloljetne djece, a peto je na putu.

Najmlađa Rajka, Marko, Savo i najstariji Darko imaju samo jednu želju – da budu srećni.

Put do sreće umije biti dug, težim ga čini podatak da je zdravlje majke Јelice narušeno, a da četvoro mališana dijeli sobu od pet kvadrata i jedan krevet. Žive od povremene Ratkove nadnice i dječijeg dodatka. Sve što žele su normalni uslovi za život.

Dobijeni građevinski materijal koji je donacija srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika olakšaće planove porodice Marić, koja bi do kraja godine trebalo da se useli u novi dom.

Porodica Marić u decembru će postati bogatija za još jednog člana. Nadaju se da će ga dočekati u novoj kući i tako ostvariti svoju najveću želju. Osim daleko boljih uslova, novi dom, nakon surove sadašnjosti, za ovu porodicu značiće i sigurniju budućnost.

Pogledajte i video koji nam je poslao Relja Reljić, Ratkov rođak koji vodi akciju prikupljanja pomoći i izgradnje kuće za porodicu Marić.

(Tekst: rtrs.tv)