U regiji Birač danas nema zaraženih, u kovid odjeljenju četiri Zvorničanina – u Srpskoj 88 novozaraženih osoba

REGION ZVORNIK

U regiji Birač danas nema zaraženih, u kovid odjeljenju četiri Zvorničanina – u Srpskoj 88 novozaraženih osoba

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 568 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 88 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 49 muških i 39 ženskih osoba, od kojih je 21 mlađe, 51 srednje i 16 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 34 osobe su iz Banjaluke, osam iz Laktaša, sedam iz Šipova, po pet iz Bijeljine i Istočne Ilidže, četiri iz Pala, po tri iz Doboja i Prnjavora, po dvije iz Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Кneževa i Modriče i po jedna iz Broda, Višegrada, Dervente, Istočnog Starog Grada, Mrkonjić Grada, Rudog, Sokoca, Stanara, Foče, Čelinca i Šamca.

U Zvorniku danas nema novozaraženih. Aktivna su 22 slučaja. U kućnoj izolaciji je 161 osoba, a završena je za 1.727 lica.

U kovid odjeljenju zvorničke bolnice su četiri pacijenta od kojih su tri sa srednje teškom kliničkom slikom, a jedan ima težak oblik bolesti. Svi su iz Zvornika.

Preporučuje se građanima da poštuju preventivne mjere, brinu o zdravlju pojedinca i zajednice i odgovorno se ponašaju.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcima srednje i starije životne dobi iz Šipova i Čajniča.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 9.406 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 311 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Tehnički pregled – vaš „Euro petrol oil“!

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 6.373 osoba, a testirano je ukupno 80.166 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 163, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 54, a u opštim bolnicama 109.

Tehnički pregled – vaš Euro petrol oil!

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.063 osoba, a nadzor je završen kod 60.982 osobe.

(infobirac.net)

FOTO: Ilustracija, Zvornik, infobirac.net