Bez protesta ratnih vojnih invalida u Zvorniku

ZVORNIK

Bez protesta ratnih vojnih invalida u Zvorniku

 

Protesti ratnih vojnih invalida koji su danima najavljivani u Zvorniku, neće biti održani. Rezultat je to dogovora predstavnika gradske Organizacije ratnih vojnih invalida i predstavnika Gradske uprave o pojednostavljivanju procesa legalizacije objekata i zemljišta, poručio je predsjednik ove organizacije Dragislav Mijanović.

Prema riječima Mijanovića, sam postupak biće znatno jeftiniji za 200 ratnih vojnih invalida koji još uvijek čekaju da riješe pitanje legalizacije svojih objekata, a kojih je najviše u naselju Branjevo.

– Što se tiče legalizacije stambenih jedinica mislim da nijedan grad u Republici Srpskoj nije obezbijedio postupak kao što je Grad Zvornik i stvarno smo zadovoljni i više nego što smo pretpostavljali i biće niska cijena legalizacije stambenih jedinica. Pozivam sve invalide da što prije prikupe potrebnu dokumentaciju i otpočnu proces legalizacije – poručio je Mijanović.

Iz gradske Organizacije ratnih vojnih invalida Zvornik poručili su da već godinu dana čekaju na odgovor premijera Srpske Radovana Viškovića, u vezi tri zahtjeva, a koji se tiču povećanja invalidnine, izmjene Pravilnika o ocjeni invalidnosti i protetisanju ratnih vojnih invalida.

Ukoliko ne budu riješeni njihovi zahtijevi do kraja oktobra, kažu, organizovaće proteste u najvećem gradu Srpske.

(infobirac.net)