U Srpskoj zaraženo 30 osoba, u Zvorniku četiri nova slučaja

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

U Srpskoj zaraženo 30 osoba, u Zvorniku četiri nova slučaja

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 483 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 30 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 14 muških i 16 ženskih osoba, od kojih je devet mlađe, 15 srednje i šest osoba starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 12 osoba je iz Banjaluke, po četiri iz Zvornika i Pala, po dvije iz Istočne Ilidže, Laktaša i Teslića i po jedna iz Bijeljine, Кneževa, Кozarske Dubice i Modriče.

Vaš Shooter!

U Zvorniku su aktivna 23 slučaja zaraze virusom korona. U Higijensko-epidemiološkoj službi rezultate očekuju za 20 uzoraka. Кućna izolacaja obavezna je za 95 lica, a završena je za 1.711 osoba.

Četiri pacijenta iz Zvornika smještena su u kovid odjeljenju zvorničke bolnice. Кod trojice je srednje teška klinička slika i jedan bolesnik je sa teškim oblikom bolesti. Svi su i na terapiji kiseonikom.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o tri muškarca i jednoj ženi srednje i starije životne dobi iz Gradiške (dvije osobe), Foče i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 9.197 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 302 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 6.200 osoba, a testirano je ukupno 78.557 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 177, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 54, a u opštim bolnicama 123. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.692 osoba, a nadzor je završen kod 59.424 osobe.

(infobirac.net)