Obilježen Dan opštine Bratunac

BRATUNAC

Obilježen Dan opštine Bratunac

 

Povodom Dana opštine Bratunac, 25. septembra, uručene su zahvalnice, priznanja, povelje i novčane nagrade istaknutim pojedinicma i najboljim studentima ove opštine.

Načelnik opštine Bratunac istakao je da Bratunac postaje centralna opština razvoja srednjeg Birča čemu doprinosi najmoderniji granični prelaz u državi, ali i pokretanje bescarisnke zone.

 – Slijedimo primjer Pirota u Srbiji koji ima ogroman godišnji promet i zapošaljavaju 14.000 radnika. Naš plan je da u narednih pet godina u opštinu Bratunac bude realizovano 400 miliona KM investicija i time otvorimo nova radna mjesta. Prije 20 godina bili smo prezaduženi, budžet od samo 900.000 KM. Ove godine nikome ne dugujemo ništa i na računu imamo 400.000 KM za kapitane projekte – rekao je Mlađenović.

On je istakao da ove godine nije bilo mnogo zvanica zbog mjera prevencije i ograničenog broja ljudi na jednom mjestu, a građanima je čestitao Dan opštine Bratunac.

Ovim povodom nagrađeni su i najbolji studenti. Najbolji student i diplomac ove opštine je Helena Todorović,  diplomirani hemičar.

Nagađeni su najbolji studenti i to: Nikolina Živanović, student prve godine Fakulteta tehničkih nauka-Biomedicinsko inženjerstvo Novi Sad, Andrijana Aleksić, student prve godine Pravnog fakulteta Novi Sad, Aleksandra Lazarević, student druge godine Visoke tekstilne škole za dizajn Beograd, Milomir Spajić, student treće godine Fakulteta tehničkih nauka, Elektronika, energetika Novi Sad, Milica Karetić, student četvrte godine Fakulteta tehničkih nauka, Inženjerstvo informacionih tehnolog,  Novi Sad, Anđela Đokić, student pete godine Medicinskog fakultet Kragujevac.

Plaketa opštine Bratunac biće uručena predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću za doprinos u infrastrukturalnim projektima kao i predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Zoranu Tegeltija, Edinu Ramiću federalnom ministru raseljenih osoba i izbjeglica za projekte pomoći povratka u ovoj opštini. Najveće opštinsko priznanje pripalo je i Staši Košarcu, ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine za pomoć u investicijama i kapitalnim projektima ove opštine.

Plaketu je lično primio Edin Ramić, dok će ostalima ovo prizanje biti uručeno prilikom otvaranja graničnog prelaza i mosta „Bratoljub“ u martu naredne godine.

Vinka Milanović dobila je Povelju opštine Bratunac za kapitalne projekte koje su doprinijela razvoju ove opštine i dobroj saradnji opštine Bratunac i Republike Srbije. Povelja je uručena i Bojanu Trniniću, direktoru Fabrike za pocinčavanje Srebrenica, za doprinos u zapošljavanju, kao i Vujadinu Saviću, osnivaču firme Progres.

Predsjednik Košarkaškog kluba „Bratunac“ Srđan Šarenac dobitnik je Povelje opštine Bratunac za izuzetan doprinos sportu i uspjeh kluba.

(Izvor: esrebrenica.ba)