SŠC „Petar Kočić“: Pri kraju prikupljanje materijala za monografiju o stogodišnjici srednjoškolskog obrazovanja u Zvorniku

ZVORNIK

SŠC „Petar Kočić“: Pri kraju prikupljanje materijala za monografiju o stogodišnjici srednjoškolskog obrazovanja u Zvorniku

Prikupljanje podataka za monografiju o stogodišnjici srednjoškolskog obrazovanja u Zvorniku su u završnoj fazi, a očekivanja su da krajem novembra ili početkom decembra ona bude i odštampana, kako je to i najavljeno na prvom sastanku Organizacionog odbora za obilježavanje ovog važnog datuma.

Biljana Pisić, direktorica škole kaže da su veoma zadovoljni urađenim poslovima do sada.

 – I pored otežanih okolnosti zbog situacije oko virusa korona i specifičnosti u izvođenju nastavnog procesa, uspjeli smo da završimo dva dijela monografije, a u toku su i završne aktivnosti na trećem dijelu mogorafije. Urađen je istorijat škole, reportažni dio, prikupljaju se podaci o učenicima i profesorima naše ustanove. Završetkom trećeg dijela, slijedi lektorisanje nakon čega će knjiga biti predata na grafičko uređenje i štampu. Očekujemo da će svi poslovi biti završeni do kraja novembra ili početka decembra kako smo i planirali – rekla je Pisić.

Ona se zahvalila svima koji su pomogli u prikupljanju podataka i biografija značajnih učenika i profesora i dodala da će to ostati otvoreni dio monografije, odnosno biće ostavljen prostor za doradu u narednim izdanjima.

 – Monografija, dakle, neće biti zatvorena knjiga ili zatvoren proces jer ćemo u narednim izdanjima dodati sve nove podatke do kojih budemo došli, a pogotovu kada su u pitanju uspješni učenici i profesori jer će ovo biti jedan od najvažnijih dokumenata ne samo za školu i naš grad već i za obrazovanje u Republici Srpskoj i BiH – istakla je Pisić.

(infobirac.net)