U bratunačkim školama nije zabilježen nijedan slučaj zaraze virusom korona

BRATUNAC

U bratunačkim školama nije zabilježen nijedan slučaj zaraze virusom korona

 

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović upoznao je na posljednjem sastanku članove Štaba za vanredne situacije da se u svim bratunačkim školama redovno odvija nastava, te da nije zabilježen nijedan slučaj zaraze virusom korona ni kod zaposlenih niti kod učenika u lokalnim obrazovnim ustanovama.

On je rekao da sve škole vrše redovnu dezinfekciju prostorija i pridržavaju se preporuka reosrnog ministarstva, koje se odnose na organizovanje nastavnog procesa u vanrednoj situaciji.

Direktor bratunačkog Doma zdravlja Aleksandar Vasić je istakao da u Bratuncu, već treći dan, nije registrovan nijedan slučaj zaraze virusom korna, kao i da se nijedna osoba ne nalazi pod nadzorom, odnosno u kućnoj izolaciji.

– Sva testirana lica su negativna i niko nije prijavljen sa simptomima, koji ukazuju na moguće prisustvo virusa. Ima samo sezonskih alergijskih reakcija, pa je povećan broj djece na pregledima – rekao je Vasić.

Štab je, u skladu sa najnovijim zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, donio odluku o produženju mjera zaštite od širenja virusa korona do 12.oktobra.

Na današnjoj sjednici Štaba konstatovano je da se u Bratuncu redovno vrši dezinfekcija javnih površina i objekata, kao i da nadležni organi redovno kontrolišu provođenje mjera zaštite od virusa korona na području ove opštine.

(Izvor: opstinabratunac.org)

FOTO: esrebrenica.ba