Predsjednik RS Željka Cvijanović obišla radove na izgradnji bolnice i rekonstrukciji Doma zdravlja u Zvorniku i otvorila sportski teren

ZVORNIK

Predsjednik RS Željka Cvijanović obišla radove na izgradnji bolnice i rekonstrukciji Doma zdravlja u Zvorniku i otvorila sportski teren

 

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je da je rekonstrukcija košarkaškog terena pored Osnovne škole ,,Sveti Sava” u Zvorniku rezultat saradnje, razumijevanja i bratske ljubavi Srpske i Srbije.

– Zadovoljstvo je realizovati još jedan zajednički projekat sa Srbijom. Ovaj sportski teren je jedan od mnogih projekata koji je realizovan kroz zajednički angažman sa institucijama Srbije. Zahvaljujući donaciji Vlade Vojvodine danas imamo ovaj košarkaški teren koji je namijenjen našoj djeci i učenicima ove škole. Namjere je da ovo bude teren koji će koristiti i druga djeca, ali i odrasli za sportska okupljanja i organizovanje sportskih događaja – izjavila je Cvijanovićeva novinarima nakon obilaska rekonstruisanog košarkaškog terena.


Ona je pojasnila da je Zvornik jedna od tri lokacije gdje se realizuje ovaj projekat.

– Pored Zvornika, ovakvi tereni biće izgrađeni i u Modriči i Ribniku. Riječ je o istim sportskim terenima sa istom namjenom i namjerom. Moja veza sa Zvornikom je uvijek veza za djecu i mlade. Prva moja intervencija u Zvorniku, još kad sam bila predsjednik Vlade, bila je rekonstrukcija porodilišta a potom investicija koja se odnosila na rekonstrukcije i sanacije škola, izgradnju fiskulturnih saala, vrtića i konačno evo dolazimo do sportskog terena. Veoma sam zadovoljna zbog toga jer se to, prije svega, uklapa u naše elemente populacione politike i namjere da pravimo bolje uslove za život i odrastanje naše djece, a to odmah znači zdraviji ambijent u porodici i svemu drugom za šta smo kao društvo zainteresovani da nadograđujemo i unapređujemo –  istakla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da vjeruje da će djeca u Zvorniku sigurno uživati na ovom sportskom terenu, te izrazila nadu da u skoroj budućnosti neko od njih izraste u velikog šampiona.

Potpredsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Đorđe Milićević rekao je da Srbija i AP Vojvodina svim svojim kapacitetima pomaže razvoj Republike Srpske u svim oblastima, te da je sa tim ciljem Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu donirao gradu Zvornik košarkašku podlogu.

– Ovo je jedan od tih projekata u oblasti sportske infrastrukture, a prije su realizovani i brojni značajni projekti u oblasti nauke, kulture, privrednog povezivanja i osnivanja privrednih društava, te pomoći najtalentovanijim đacima i studentima iz Srpske. Ovo je jedan od tri projekta koja realizujemo u Republici Srpskoj, a pored Zvornika terene smo izgradili u Ribniku i Modriči – rekao je Miličević.

Grad Zvornik je sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu Vojvodine rekonstruisao košarkaški teren pored Osnovne škole “Sveti Sava”. Podlogu za košarkaški teren donirao je Pokrajinski sekretarijat, dok je grad Zvornik obezbjedio nove konstrukcije koševa i uradio rasvjetu.

On je naveo i da je jedan od dogovora sa predsjednikom Srpske Željkom Cvijanović zajedničkom nastupu na trećim tržištima, kao i međunarodnim investicionim sajmovima.

– Želimo da zajednički predstavimo naše združene privredne potencijale i učinimo da veći broj investicija dođe i u Srbiju i u Srpsku, te da otvaramo nova radna mjesta –  rekao je Milićević.


On se osvrnuo i na obilježavanje 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, u organizaciji Srpske i Srbije, te naveo da to simbolički govori o ostvarenom jedinstvu, što projekti potvrđuju u praksi.

– Nastavićemo tim putem i taj praznik sledećih godina slaviti još masovnije, jer nas je ove godine u tome omela epidemija virusa korona – rekao je Milićević.

infobirac.net