U Vlasenici održan Dan bezbjednosti saobraćaja

VLASENICA

U Vlasenici održan Dan bezbjednosti saobraćaja

 

U Vlasenici je i ove godine održana manifestacija Dan bezbjednosti saobraćaja, u okviru obilježavanja Evropske nedjelje mobilnosti. Manifestacija je realizovana uz podršku Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Manifestacija je počela zajedničkom šetnjom učenika Osnovne škole „Vuk Кaradžić“ i polaznika predškolske ustanove „Prvi koraci“.

U gradskom parku, vlasenički mališani su kroz igre i likovnu koloniju učili o saobraćajnoj bezbjednosti.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Vlasenica izveli su pokaznu vježbu gašenja požara u automobilu i spašavanja povrijeđenog lica, a volonteri Crvenog krsta prikazali su postupak reanimacije i zbrinjavanja povrijeđenog lica prilikom požara u vozilu.

Stručni tim Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske demonstrirao je značaj upotrebe sigurnosnog pojasa u vožnji preko simulatora prevrtanja, te uticaj alkohola na vozače upotrebom „pijanih naočara“.

Povodom Dana bezbjednosti saobraćaja, načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević je izjavio da opština već tri godine uspješno realizuje projekte uz podršku Agencije za bezbjednost saobraćaja.

 – Ukupna vrijednost projekata u saobraćaju je 75.000 КM. Na razne načine činimo sve da život i bezbjednost naših građana, a posebno najmlađe populacije bude na najvišem nivou – rekao je Кraljević.

Vršilac dužnosti zamjenika direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović je rekao da je ovo jedna od najboljih saradnji sa lokalnim zajednicama, koju Agencija ostvaruje zahvaljujući podršci i razumijevanju načelnika opštine Vlasenica.

Radović je zajedno sa načelnikom opštine posjetio JU OŠ „Vuk Кaradžić“ Vlasenica gdje je razgovarao sa direktoricom Dankom Milić Кezunović. Agencija je za učenike drugog razreda obezbijedila poklone u vidu majica, bojanki i promotivnog materijala.

(Izvor: opstinavlasenica.org)