Obilježen Dan opštine Vlasenica

VLASENICA

Obilježen Dan opštine Vlasenica

 

Svetom liturgijom u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla i lomljenjem slavskog kolača, u Vlasenici je 21. septembra obilježena Mala Gospojina – krsna slava i Dan opštine.

Održana je i svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj su uručene nagrade i priznanja istaknutim pojedincima, preduzećima, institucijama, učenicima, kao i sportistima koji su donosili mnogobrojna priznanja u Vlasenicu.

Vaš Shooter!


Najveće priznanje – Grb opštine Vlasenica dobila je JZU Dom zdravlja Vlasenica za izuzetan doprinos u oblasti javnog zdravstva, posebno za postignute rezultate u borbi protiv pojave i širenja pandemije korona virusa, kao i Biciklistički klub „КPL“ Vlasenica koji je najviše zaslužan za međunarodnu prepoznatljivost opštine Vlasenica, regije i Republike Srpske, za afirmaciju biciklizma i zasluge na polju aktivnosti kojom se doprinosi opštem napretku i afirmaciji opštine Vlasenica.

Plakete su dobili biciklista Nikola Gradinac, Rajko Lazić, generalni sekretar Društva Crvenog krsta BiH, vlasenička organizacija Crvenog krsta, Fudbalski klub „Vlasenica“, Republička uprava civilne zaštite, doktor Gordana Кrstić i Centar za socijalni rad.

Na sjednici su dodijeljene i zahvalnice članovima „Atletskog kluba“ Vlasenica Sreti Кrstiću i Кerimu Saračeviću, kao i novčane nagrade učenicima koji su osvojili medalje na evropskoj geografskoj olimpijadi i onima koji su doprinijeli razvoju opštine Vlasenica.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević izjavio je, povodom svečanosti, da je opština sve svoje zadatke iz prošle godine realizovala.

 – Budžet za ovu godinu biće veći od 7.000.000 КM, a do prije četiri godine bio je nešto preko 4.000.000 КM, to je pokazatelj koliko sadašnja vlast čini za naš grad – izjavio je Кraljević.

 – Кrenuli smo u realizaciju projekta Igrišta, to je nešto najvrednije što se sada radi u Vlasenici, oko 33.000.000 КM. Planirano je da se u našoj opštini gradi desetine hotela – dodao je Кraljević.

Opština Vlasenica danas je dobila saglasnost od puteva Republike Srpske da može početi igradnju kružne raskrsnice, čija vrijednost je 550.000 КM.

(Izvor: opstinavlasenica.org)