Tokom pojačane kontrole 10 vozača lišeno slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Tokom pojačane kontrole 10 vozača lišeno slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

 

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 17. do 19. septembra 2020. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 684 učesnika u saobraćaju, od kojih je 201 sankcionisan. Od ukupnog broja kontrolisanih, 506 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 59 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Deset vozača je lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg ili su odbili da se podvrgnu alkotestiranju, dok je pet učesnika sankcionisano prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova. Pored toga, evidentirano je i 137 ostalih prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

(infobirac.net)