Republički štab produžio sve preventivne mjere do 12. oktobra – broj gostiju u ugostiteljskim objektima zavisi od njegove površine

REGIJA BIRAČ REGION ZVORNIK

Republički štab produžio sve preventivne mjere do 12. oktobra – broj gostiju u ugostiteljskim objektima zavisi od njegove površine

 

Republički štab za vanredne situacije donio je danas, Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, kojim su produžene sve preventivne mjere do 12. oktobra 2020. godine.

Zaključkom je preciznije normirano da se zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, što uključuje i okupljanja kao što su svadbe, sahrane i slična organizovana okupljanja.

Ugostiteljski objekti, bioskopi, pozorišta, muzeji i slično dužni su da organizuju svoj rad uz primjenu propisanih epidemioloških mjera od strane ЈZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske sa posebnom pažnjom na ograničenje broja lica u objektu u zavisnosti od površine prostora i uz obavezno poštovanje propisane fizičke distance.

Ovim je precizirano da se ograničenje javnog okupljanja u grupama većim od 50 lica ne odnosi na rad ugostiteljskih objekata, odnosno broj lica koja će moći da borave u ugostiteljskim objektima zavisiće od površine objekta.

S tim ciljem, uvodi se obaveza ugostitelja i pružaoca usluga u oblasti kulture i umjetnosti (muzeja, bioskopa, pozorišta i slično) da na ulazu u objekat postavi obavještenje o ukupnom broju lica koja mogu boraviti u objektu u odnosu na njegovu površinu.

Oblik i sadržaj obavještenja definisaće ЈZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

(infobirac.net)