Vlasenica: Obilježavanje Dana bezbjednosti saobraćaja 21. septembra

REGIJA BIRAČ VLASENICA

Vlasenica: Obilježavanje Dana bezbjednosti saobraćaja 21. septembra

 

U Vlasenici će u ponedjeljak, 21. septembra, na Dan opštine, biti održan Dan bezbjednosti saobraćaja, kao dio globalnog jačanja bezbjednosti na putevima.

Manifestacija će početi u 10.00 časova zajedničkom šetnjom učenika OŠ „Vuk Кaradžić“ i polaznika predškolske ustanove „Prvi koraci“. U gradskom parku najmlađi sugrađani će o saobraćajnoj bezbjednosti učiti na kreativan način, kroz igre i likovnu koloniju.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Vlasenica izvešće pokaznu vježbu gašenja požara u automobilu i spasavanja povrijeđenog lica, dok će volonteri Crvenog krsta prikazati postupak reanimacije i zbrinjavanja povrijeđenog lica usljed požara u vozilu.

Stručni tim Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske demonstriraće značaj upotrebe sigurnosnog pojasa u vožnji preko „simulatora prevrtanja“, te uticaj alkohola na vozače upotrebom „pijanih naočara“.

Za sve zainteresovane biće održano i takmičenje u vožnji bicikla na poligonu spretnosti.

Organizator manifestacije je opština Vlasenica, uz podršku Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U periodu od 10.00 do 12.00 časova biće zabranjeno kretanje motornih vozila u dijelu Svetosavske ulice i ulice Sv. Apostola Petra i Pavla (od raskrsnice ove dvije ulice do ukrštanja istih sa ulicom Nadežde Petrović.

(Izvor: opstinavlasenica.org)