Razvojna agencija Republike Srpske: U Zvorniku održana obuka o pisanju projekata

ZVORNIK

Razvojna agencija Republike Srpske: U Zvorniku održana obuka o pisanju projekata

 

Razvojna agencija Republike Srpske u saradnji sa Gradskom upravom Zvornik organizovala je trodnevnu obuku u oblasti pripreme i provođenja projekata za predstavnike lokalnih razvojnih agencija i lokalnih zajednica iz Zvornika, Bijeljine, Bratunca, Milića i Osmaka.

Marko Кakuća predstavnik Razvojne agencije Republike Srpske kaže da Agencija već šestu godinu provodi obuke u 45 jedinica lokalne samouprave u Srpskoj i da je više od 300 polaznika završilo istu.

 – Stepen razvijenosti lokalnih samouprava je na različitom nivou, a mi pokušavamo da omogućimo svim samoupravama da se uključe. Rezultati pokazuju da postoji kontinuirani rast pripremljenih projekata na lokanom nivou, što nam je zadovoljstvo – istakao je Кakuća.

Grad Zvornik ima iskustva u realizaciji projekata, smatra Biljana Milić, Šef odsjeka za upravljanje razvojem i međunarodnu saradnju grada Zvornika.   – Oko dvije trećine sredstava utrošenih na realizaciju razvojnih projekata mi povlačimo iz eksternih izvora. Ovakve obuke nam pomažu da pripremimo još kvalitetnije projekte, koji će biti prihvaćeni i od stranih i domaćih donatora – izjavila je Milićeva.

Obuka je obuhvatila rad u grupama, na konkretnim projektnim prijedlozima, prema metodologiji koja je trenutno najrasprostranjenija kod međunarodnih donatora. Do kraja godine ista obuka biće organizovana i u Trebinju, Istočnom Sarajevu i Doboju.

(infobirac.net)