Najava fudbalskog vikenda: Drina dočekuje Željezničar

FUDBAL REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Najava fudbalskog vikenda: Drina dočekuje Željezničar

 

U osmom kolu Premijer lige BiH, derbi susret se igra u Banjoj Luci, gdje Borac dočekuje ekipu Tuzla Siti. Utakmica se igra u ponedjeljak u 18 časova. U subotu od 20 časova igraju Radnik i Olimpik te Željezničar i Krupa. Ostali susreti: Mladost-Velež, Sloboda-Sarajevo i Zrinski-Široki Brijeg.

U sedmom kolu Prve lige Republike Srpske, Drina će u subotu na svom terenu igrati sa ekipom Željezničara iz Banje Luke. Ostali parovi: Leotar-Rudar Prijedor, Zvijezda 09-Slavija, Tekstilac-Sloboda, Borac-Sloga, Modriča-Sutjeska, Jedinstvo-Kozara i Ljubić-Podrinje.

Sve utakmice su na programu u subotu od 16 časova.

U sedmom kolu Druge lige, grupa Istok, Budućnost iz Pilice putuje u Brodac, gdje će igrati sa domaćim Jedinstvom. Utakmica se igra u nedjelju. Bratstvo dočekuje Proleter, a Guber putuje u Višegrad na utakmicu sa Drnom HE. Ove utakmice su na programu u subotu.

U sedmom kolu Regionalne lige, grupa Istok, derbi se igra u Tršiću, gdje domaće Podrinje dočekuje Trnovicu. Čelopek je domaćin Tabancima. Jedinstvo dočekuje Partizan iz Donje Trnove, a Lokanj igra sa Lokomotivom iz Brčkog. Sve utakmice su na programu u nedjelju, osim utakmice u Lokanju.

Parovi 4. kola Područne lige, grupa Birač: Jasenica-Jardan, Budućnost-Branjevo, Jadar-Proleter, Birač-Radnički i Borac-Pecka. Sve utakmice se igraju u nedjelju od 16 časova.

(Za infobirac.net – D.Gajić)