Na području opštine Osmaci spriječeno krijumčarenje 32 lica afroazijskog porijekla

OSMACI

Na području opštine Osmaci spriječeno krijumčarenje 32 lica afroazijskog porijekla

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik i Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH u saradnji sa službenicima Policijske uprave Кalesija Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, 16. septembra iza ponoći, spriječili su krijumčarenje 12 lica afroazijskog porijekla. Кrijumčarenje je otkriveno na području opštine Osmaci, a vozač golfa, kojeg su policijski službenici, uz svjetlosna i zvučna upozorenja, u više navrata pokušali zaustaviti oglušio se o naredbe i pobjegao.

Daljim radom na terenu, pronađena je još jedna grupa od 20 lica afroazijskog porijekla, a koja se dovodi u vezu sa prethodnom krijumčarenom grupom migranata.

Svi ilegalni migranti, ukupno njih 32, privedeni su u službene prostorije JGP Zvornik. Radi se o 22 muškarca, 3 žene i sedmero maloljetnih lica koji dolaze iz Afganistana (12), Iraka (10), Sirije (6) i Irana (4). Vozilo kojim su krijumčareni migranti je privremeno oduzeto. O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, kao i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. U toku je dalji rad na ovom slučaju i pronalasku počinioca krivičnog djela.

(Izvor: granpol.gov.ba)