U Zvorniku održan sastanak direktora RPZ-a sa predsjednikom Aktiva direktora srednjih škola

ZVORNIK

U Zvorniku održan sastanak direktora RPZ-a sa predsjednikom Aktiva direktora srednjih škola

 

Sa ciljem upoznavanja sa organizacijom nastave u srednjim školama regije Birač te poštovanja propisanih mjera zaštite, danas je održan sastanak direktora RPZ Republike Srpske Predraga Damjanovića sa predsjednicom Aktiva direktora srednjih škola Biljanom Pisić. Damjanović je informisan o tome kako teče nastava, koje mjere su preduzete i kakva je epidemiološka situacija.

 – Dvije najveće škole na regiji, TŠC Zvornik i Srednjoškolski centar Petar Kočić organizuju nastavu u četiri smjene. To je vrlo teško i zahtjevno, kako za sve zaposlene, tako i za učenike. Ipak, svi se slažu u jednom, mnogo je bolje nego nastava na daljinu. Tako je i u drugim školama, samo je njihova organizacija u jednoj ili dvije smjene. Svi poštuju mjere, od četiri izolovane grupe u Srednjoškolskom centru Petar Kočić , koje prate nastavu na daljinu, dvije već izlaze iz izolacije. Ukupno, umjesto 37 odjeljenja sad imamo 74 grupe. Ali, prve ocjene su počele, učenici prvog razreda upoznaju svoje drugove i profesore i to je najvažnije. Nastava u blok-časovima nam je olakšala časove fizičkog, jer profesori drže časove na obali Drine, a takođe kada budu počeli pismeni i kontrolni radovi, vrlo je važno imati dva časa, odnosno 40 minuta. Moram da napomenem da je dežurstvo profesora vrlo odgovorno i profesionalno. Svima nam olakšava rad sa učenicima – istakla je Pisićeva nakon sastanka.

Sastanku je prisustvovala i Nataša Cvijanović, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje u Ministarstvu prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpkse.

(infobirac.net)