U trci za gradonačelnika Zvornika četiri kandidata – Pregled stranačkih lista za odbornike u Zvorniku

ZVORNIK

U trci za gradonačelnika Zvornika četiri kandidata -Pregled stranačkih lista za odbornike u Zvorniku

Dva mjeseca prije održavanja Lokalnih izbora 2020. godine koji su zakazani za 15. novembar, Centralna izborna komisija objavila je preliminarne kandidatske liste za gradonačelnike, načelnike opština i odbornike u BiH.

U trci za gradonačelnika Zvornika će biti četiri kandidata, dok će se za 31 mandat u lokalnom parlamentu nadmetati 73 političke partije i nezavisna kandidata. Predizborna kampanja zvanično počinje 16. oktobra, a sva predizborna dešavanja do kraja kampanje i Lokalne izbore 2020. godine moći ćete pratiti na infobirac.net.

Za trci za gradonačelnika Zvornika pored aktuelnog prvog čovjeka grada iz redova SNSD-a Zorana Stevanovića, boriće se Kostadin Vasić iz Ujedinjene Srpske, Slaviša Vlačić iz SDS-a i Mitar Vidaković iz PDP-a.

U trci za lokalni parlament pored partija koje imaju svoje odbornike u Skupštini grada pojaviće se i nekoliko novih stranaka koje žele da osvoje odborničke mandate. Nosilac liste trenutno najjače stranke u gradu Zvorniku SNSD-a biće aktuelni zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović, a ovo su imena njihovih kandidata.

Trenutno druga partija po broju odbornika u Skupštini grada Zvornika je DEMOS, a nosilac liste biće Spomenka Stevanović.

Nosilac liste SDS-a na Lokalnim izborima biće Bojan Lukić.

Nosilac liste Ujedinjene Srpske biće Siniša Ilić. 

Na listi Socijalističke partije nalazi se 24 imena, a nosilac liste je Velizar Aćimović.

Novoosnovana Socijalistička partija Srpske ,,Budućnost Srpske” se prvi put u Zvorniku pojavljuje pod ovim imenom, a nosilac liste biće Vladimir Mijatović.

Nosilac liste DNS-a biće Zoran Obrenović, a na listi se nalazi 35 imena.

Na izborima u Zvorniku PDP će imati listu od 15 kandidata za odbornike, a nosilac liste biće Marko Perić.

Lista za Zvornik SDA-PDA imće 27 imena kandidata, a nosilac liste biće Mensur Selimović.

Svoje kandidate na izborima će imati i SNS, a nosilac liste biće Hadži Jovan Mitrović.

Ovo su kandidatske liste stranaka koje trenutno učestvuju u radu lokalnog parlamenta i stranaka koje učestvuju u radu Skupštine Republike Srpske. U naredna tri dana na Fejsbuk stranici postavićemo anketu u kojoj se možete izjasniti za koga ćete glasati na nrednim izborima,  a rezultati ankete biće objavljeni na našoj FB stranici.

infobirac.net