PU Zvornik: U prošlom mjesecu zabilježeno jedno ubistvo i dva napada na policijske službenike

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

PU Zvornik: U prošlom mjesecu zabilježeno jedno ubistvo i dva napada na policijske službenike

 

U mjesecu avgustu ove godine na području PU Zvornik evidentirana su 52 krivična djela, što je za 30 odsto više nego u istom periodu prošle godine  saopšteno je na redovnoj pres konferenciji koja je danas održana u prostorijama PU Zvornik.

Po riječima Mladena Savića, načelnika Sektora kriminalističke policije u PU Zvornik, zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadelžnim tužilaštvima podnijeta su 43 izvještaja protvi 37 lica, među kojima je 11 povratnika, a među njima nije bilo maloljetnika.

 – Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima je iznosila 70.938 KM. U prošlom mjesecu smo imali, od težih krivičnih djela, jedno ubistvo, a počinilac je lišen slobode i uz izvještaj predat nadležnom tužilaštvu. U istom periodu zabilježana su i dva napada na pripadnike policije u vršenju službene djelatnosti. Istovremeno, imali smo i jedno krivično djelo izazivanja i podsticanja na nasilje i mržnju od strane tada nepoznatog izvršioca. Operativnim radom naših službenika on je otkriven, a krivično djelo je izvršio iz inostranstva upućujući prijetnje na zvanični sajt jednog zvorničkog preduzeća putem društvenih mreža – rekao je Savić.

Načelnik Sektora policije Dražen Erkić istakao je da javni red i mir narušen u 54 slučaja, a evidentirano je ukupno 69 prekršaja, što je sedam više nego u istom periodu prošle godine. 

 – U mjesecu avgustu evidentirano je 55 saobraćajnih nezgoda, što je za devet manje nego u istom periodu prošle godine. U dvije saobraćajne nezgode učesnici su zadobili teške tjelesne povrede, a u 17 slučajeva lake tjelesne povrede – istakao je Erkić i dodao da nije bilo nezgoda sa smrtnim ishodom. 

On je dodao da su ovom periodu kontrolisali 2.977 vozača i vozila te izdali  2.276 prekršajnih naloga.

 – Iz saobraćaja je isključeno 36 vozila i 207 vozača. Od toga broja 165 vozača je bilo pod dejstvom alkohola, jedan je isključen zbog odbijanja da se testira na prisustvo alkohola, deset zbog odbijanja da se testiraju na prisustvo narkotika, a jedan je bio pozitivan na prisustvo opojnih droga – istakao je Erkić.

(infobirac.net)