Nagrađeni najbolji bratunački malinari

BRATUNAC

Nagrađeni najbolji bratunački malinari

 

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović uručio je plakete i novčane nagrade najboljim proizvođačima maline na području ove opštine. Na osnovu javnog poziva i ispunjavanja utvrđenih kriterijuma za najboljeg bratunačkog malinara izabran je Кrsto Simić koji je uz plaketu dobio 3.000 КM. Plakete i novčana sredstva dobili su Radojko Matić, 2.000 КM za drugo mjesto, a Zoran Gvozdenović 1.000 КM za treće.

Mlađenović je uručio i dodatne novčane nagrade u iznosu po 500 КM malinarima, koji se petnaestak godina uspješno bave u proizvodnjom ovog voća.

Vaš Shooter! – Imajući u vidu da je bilo više uspješnih proizvođača po jedinici površine, odlučili smo da ih ovim novčanim nagradama podstaknemo da nastave i prošire svoju proizvodnju – izjavio je novinarima Mlađenović rekavši da su, zbog epidemije virusa korona i odlaganja sajma „Dani maline“, sredstva koja su za tu namjenu planirana u ovogodišnjem budžetu preusmjerena na proširenje sistema za navodnjavanje i nagrade uspješnim malinarima.

Govoreći o proizvodnji maline, on je naglasio da opština Bratunac ima odlične preduslove za bavljenje tom proizvodnjom.

 – Cijela teritorija opštine pokrivena je sistemom protivgradne zaštite i sistemom navodnjavanja zasada maline. Imamo Savjetodavnu službu u okviru rasadnika, izgrađene hladnjačarske kapacitete, tradiciju i iskustvo u proizvodnji jagodičastog voća –  istakao je Mlađenović.Proizvođači maline koji su za ostvarene prinose po jedinici površine dobili priznanja i novčane nagrade izrazili su zahvalnost načelniku Mlađenoviću i opštini Bratunac rekavši da će dobijena sredstva uložiti za proširivanje svojih zasada.

(Izvor: opstinabratunac.org)