Obilježen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave (FOTO)

ZVORNIK

Obilježen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave (FOTO)

 

Prigodnim programom koji su pripremili učenici Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“ i Stanislav Tomić, profesor filozofije i sociologije u SŠC „Petar Kočić“, u Zvorniku je danas obilježen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Dragana Milošević, šef kabineta gradonačelnika Zvornika istakla je da je danas istaknuta nacionalna zastava Srpske te da je to urađeno na svim javnim ustanovama u ovoj lokalnoj zajednici.

 – Obilježavanje ovog datuma je veoma važno jer smo mi jedan narod. U vrijeme Prvog svjetskog rata narod koji je živio sa lijeve obale Drine je bio u drugoj državi, ali je prešao u Srbiju i borio se sa svojom braćom do oslobođenja – istakla je Miloševićeva.

Profesor Stanislav Tomić podsjetio je tokom obraćanja na javnom času da je među učesnicima u proboju Solunskog fronta, među ostalim Zvorničanima, bio i čuveni pisac Marko Marković.

 – Volio bih da ovo ne bude praznik koji se obilježava jedan dan nego da to bude trajni osjećaj, trajna svetkovina i da se ne sjećamo samo Solunskog fronta u istoriji nego da probijemo „solunske frontove“ u privredi, ekonomiji, kulturi i ličnom životu kako bi svako od nas, i kolektivno i pojedinačno, bio pobjednik koji se oslobodio nekih briga i nevolja – istakao je Tomić.

(infobirac.net)