Kreće uređenje šetališta Guber: Nove klupe, teretana na otvorenom…

SREBRENICA

Kreće uređenje šetališta Guber: Nove klupe, teretana na otvorenom…

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić najavio je da će u narednim danima početi radovi na uređenju šetališta Guber.

Grujičić kaže da je tender završen i da je izabran izvođač radova i očekuje početak rekonstrukcije šetališta u narednih nekoliko dana.

 – Biće urađeno postavljanje novih klupa, teretane na otvorenom, saniranja kaldrme, kocke tamo gdje nedostaje, i uređenja svega što je moguće sanirati na šetalištu, jer mi mimo šetališta ne možemo ništa raditi ni graditi, ali se nadamo da ćemo 2021. godine imati nešto konkretno kada je riječ o razvoju banjske ponude i upotrebe Guber voda – objasnio je Grujičić. 

On kaže da je Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Milroslav Zotović” Banja Luka na inicijativu opštine Srebrenica, a u saradnji sa Vladom Republike Srpske i resornim ministarstvima, započeo rad na izradi Studije isplativosti i izvodivosti projekta revitalizacije i ponovnog stavljanja u funkciju “Banje Guber” koja bi trebala da bude gotova do kraja godine.

Cilj ove studije je pokretanje Specijalne bolnica za internu i fizikalnu medicinsku i rehabilitaciju u Srebrenici.

Grujičić smatra da bi već naredne godine trebalo da se krene u taj projekat gdje bi se gradili i prvi objekti koji imaju izuzetno veliku važnost za ovu opštinu i regiju, a time bi se prirodni potencijal stavio u funkciju.

Srebreničko šetalište Guber od 2015. godine pa do danas bilježi sve veće posjete ljudi koji dolaze i iz drugih gradova Bosne i Hercegovine kako bi koristili ljekovite vode ili jednostavno proveli dan u prirodi, a zahvaljujući interesovanju pokrenuto je i eksperimentalno liječenje Guber vode koje se obavlja u Domu zdravlja Srebrenica.

(Izvor: esrebrenica.ba)