U Bratuncu poboljšana epidemiološka situacija

BRATUNAC

U Bratuncu poboljšana epidemiološka situacija

 

Štab za vanredne situacije u Bratuncu upoznat je da je na području opštine trenutno registrovano šest osoba pozitivnih na virus korona. Štab je  konstatovao da je u Bratuncu znatno poboljšana epidemiološka situacija u odnosu na početak septembra, kada je bilo 16 pozitivnih, troje na bolničkom liječenju i 30 osoba u kućnoj izolaciji.

Štab je, takođe upoznat, da se redovno vrši dezinfekcija javnih površina i objekata, među kojima su i obrazovne ustanove.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović informisao je članove štaba da je jedan od prevoznika odustao od prevoza učenika i radnika na linijama Bratunac – Кonjević Polje i Bratunac – Polom.

– Imajući u vidu da je počela školska godina Štab je donio odluku da se, uz saglasnost i zapisnik republičkog saobraćajnog inspektora zaduženog za ovo područje da privremena saglasnost za pokrivanje ovih linija od strane drugog prevoznika, koji obavlja prevoz na području opštine Bratunac, izjavio je Mlađenović.

On je dodao da će se u narednom periodu provesti redovna procedura za uređivanje redova vožnje na cijelom području lokalne zajednice.

– Obzirom da neke linije imaju manji broj putnika, odnosno djece koja idu u školu, opština će vršiti subvenciju prevozniku za te linije, kako bismo svakom našem učeniku obezbijedili redovan prevoz do škole – poručio je Mlađenović.

(Izvor: opstinabratunac.org)