U Zvorniku otvoren plato „Nikola Vasić“

ZVORNIK

U Zvorniku otvoren plato „Nikola Vasić“

 

U okviru zajedničkog projekta Republike Bugarske i Grada Zvornika danas je otvoren plato ispred OŠ „Sveti Sava“ i OMŠ „Vojin Кomadina“.

Povodom toga događaja, upriličena je svečanost kojoj su prisustvovali ambasador Republike Bugarske njena ekselencija Avgustina Cvetkova i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Učenici i profesori Osnovne muzičke škole „Vojin Кomadina“ priredili su muzički program uz izvođenje pjesama na našem i bugarskom jeziku.

U ovom prostoru postavljeni su natkrivena bina, klupe, vodoskok, česma, ukrasno zelenilo, a u planu je postavljanje i interaktivnog zida sa različitim edukativnim sadržajima za djecu.

Ambasada Republike Bugarske sufinansirala je radove na uređenju ovog inkluzivnog platoa sa 50.000 КM, a iz gradskog budžeta izdvijeno je još 97.000.

Plato je dobio ime po jednom od najslavnijih Zvorničana – Nikoli Vasiću, koji je važio za jednog od najboljih graditelja violina u svijetu.

 – Cilj projekta je omogućiti građanima aktivnije učešće u obrazovnom procesu. Odnosno, mogućnost održavanja aktivnosti na otvorenom za djecu iz osnovne škole, muzičke, vrtića, Centra za podršku djeci sa posebnim potrebama, ali i ostalima – rekao je Stevanović i zahvalio se ambasadi Bugarske i ambasadorki Avgustini Cvetkovoj na donaciji i prijateljskoj saradnji.

 – Kao što je gradonačelnik rekao mi imamo izuzetno dobru saradnju. Ministarstvo spoljnih poslova i naša ambasada u Sarajevu gleda na grad Zvornik kao na prijatelje i to su ljudi koji uvijek mogu da računaju na nas. Ovaj projekat je važan za Zvornik, za djecu i uopšte za gradski život. Želim da poželim svima vama puno zdravlja i baš u ovim trenutcima distance htjeli bismo da se razumije koliko smo blizu sa ovim našim gestom – rekla je Cvetkova.

(infobirac.net)