Đoković diskvalifikovan sa US opena – Ostaje bez nagrade i bodova

SPORT

Đoković diskvalifikovan sa US opena – Ostaje bez nagrade i bodova

Najbolji teniser svijeta Novak Đokovic diskvalifikovan je sa US Opena, pošto je po završetku gema u meču sa Pablom Karenjom Bustom, nehotično lopticom pogodio ženu linijskog sudiju. To se desilo u u finišu prvog seta duela sa Špancem, kada je kod 5:5 u prvom setu, Novak izgubio gem i poluokrenut leđima reketom udario lopticu i slučajno pogodio u predjelu glave linijskog sudiju, poslije čega je žena ostala na zemlji teško dišući. Ona je pala i počela da se guši, a Novak je odmah pritrčao da joj pomogne. Pridigla se poslije reakcije doktora, ali su sudije i supervizor poslije više minuta konsultacija, odlučili da diskvalifikuju najboljeg igrača planete.

Organizatori US Opena saopštili su danas da je prvi teniser svijeta Novak Đoković izbačen sa turnira u skladu sa pravilima grend slemova. 

– Poslije njegovog postupka i nenamjernog udaranja loptice, opasno ili nenamjarno unutar stadiona ili udaranja loptice bez potrebne svijesti o mogućim posljedicama, turnirski sudija je eliminisao Novaka Đokovića sa ovogodšinjeg turnira – navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, s obzirom na to da je diskvalifikovan, Đoković će izgubiti poene koje je osvojio u Njujorku i biće kažnjen novčano time što mu neće pripasti do sada osvojena suma, uz ostale moguće kazne za ovaj incident.

To znači da Đokoviću neće pripasti 250.000 dolara, a ostaje i bez 180 bodova.

Trenutak kada je Đoković pogodio lopticom linijskog sudiju: