Vlasenica : Sutra stiže oko 150 biciklista u okviru trke ,,Beograd-Banjaluka”

VLASENICA

Vlasenica : stiže oko 150 biciklista u okviru trke ,,Beograd-Banjaluka”

 

Vlasenica je i ove godine na mapi svjetske biciklističke scene. Ova opština će sutra (05.09.) ugostiti više od 150 biciklista iz 30 zemalja u okviru Međunarodne cestovne biciklističke trke “Beogard-Banjaluka 2020”, koja se održava od 3. do 7. septembra.  Trka se vozi u četiri etape, a Vlasenica je domaćin cilja druge etape – pojašnjava diretor trke Vladimir Kuvalja i napominje da će trka biti održana uz sve preporučene mjere protiv širenja virusa korona, a takmičari moraju imati negativan test na koivd 19.

– Prva etapa je zakazana za 4. septembar od Beograda do Bijeljine, dan kasnije biciklisti će iz Semberije voziti do Vlasenice, a potom od Brčkog do Teslića, dok je posljednja etapa na programu 7. septembra od Prnjavora preko Dervente, Srpca, Gradiške i Laktaša do Banjaluke – kaže Kuvalja i napominje da su sve ekipe prošle godien bile prezadovoljne gostoprimstvom u Vlasenici.

– Zasluge što se Vlasenica našla na ruti trke “Beograd-Banjaluka” i ove godine, pripadaju biciklističkom klubu “KPL” iz Vlasenica koji je i suorganizator ovog međunarodnog događaja. Možemo da se pohvalimo da se u našem gradu održava po drugi put jedan mega događaj a ono što je nama u klubu bitno jeste promocija bicilizma prije svega – kaže predsjednik KPL-a Željko Lukić .

Iz lokalne uprave Vlasenica koja je bila podrška biciklističkom klubu “KPL” u organizacji trke, naglašavaju da se biciklizam, koji je u Vlasenici doživio ekspaniziju za kratko vrijeme, ovom trkom podiže na još veći nivo.

– Pogotovo što Vlasenica ima brdsko-planinsku konfiguraciju terena i odlične uslove za održavanje ovakvog događaja. Drago mi je da je Vlasenica po drugi put domaćin. Cilj nam je i želja da svi takmičari zdravo i bezjedno dođu a mi ćemo biti bolji domaćini nego prošle godine – poručuje načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

U odlično gostoprimstvo i prirodne ljepote Vlasenice, uvjerili su se prošle godine biciklisti sa kojima smo razgovarali iz Slovenije, Mađarske, Austrije i Srbije. Svi oni su napomenuli da je priroda i čist vazduh ono što ih je oduševilo a posebno gostoprimstvo i domaća kuhinja.

Ova, 14. po redu trka “Beograd-Banjaluka” trebalo je da bude održana u aprilu, ali je zbog vanrednih okolnosti izazvanih virusom korona odgođena za septembar.

Izvor: magic.ba