Narodna biblioteka Zvornik: Dodijeljene nagrade za najbolje fotografije

MA Izdvojena ZVORNIK

Narodna biblioteka Zvornik: Dodijeljene nagrade za najbolje fotografije

 

Ognjenu Stojkiću iz Zvornika danas je uručena nagrada za osvojeno prvo mjesto na foto konkursu Narodne biblioteke Zvornik na temu „Ljeto uz knjigu“. Prema riječima Nege Stjepanović, direktorice bilioteke, njemu je pripala uramljena pobjednička fotografija, kao podsjećanje na učešće na konkursu, te mobilni telefon. Ona je dodala da su pobjednika glasovima izabrali pratioci na društvenoj mreži Fejsbuk.

 – Na našoj Fejsbuk stranici smo postavili video izložbu koju je pregledalo preko 30.000 ljudi, a svoje komentare ili glasove ostavilo je njih 2.000, što dovoljno govori o dometu ovog konkursa za koji smo dobili brojne pohvale od biblioteka, ali i univerzitetskih profesora iz zemalja regiona. I konkurs i pokloni, kao i druge naše aktivnosti, imaju za cilj da povežu tradicionalno, a to je knjiga, sa modernim, a to je sve ono što je vezano za internet – rekla je Stejpanovićeva i zahvalila se Gradskoj upravi na pomoći u obezbjeđivanju nagrada.

Drugo mjesto pripalo je Nedi Petrović iz Zvornika, koja je dobila „pametni sat“ i kancelarijsku olovku, a treća je bila Mirjana Sušić iz Vlasenice koja je nagrađena sa „pametnim“ satom te, kao i Petrovićeva, uramljenim fotografijama koje su poslale na konkurs.

Ognjen Stojkić se, pohvalivši organizaciju i samu ideju za ovakav konkurs, zahvalio na nagradama i pozvao svoje sugrađane da se učlane u biblioteku, čitaju knjige i tako nastave da unapređuju svoja znanja, a time i svoj život.

Na konkurs je ukupno dostavljena 51 fotografija, a pratioci na Fejsbuk stranici NBZ su glasali za svoje favorite. Na osnovu pristiglih glasova u vidu komentara, prebrojavanjem istih, određeni su pobjednici foto konkursa.

(infobirac.net)