I u Bratuncu mjere produžene do 14. septembra, trenutno 17 zaraženih

BRATUNAC

I u Bratuncu mjere produžene do 14. septembra, trenutno 17 zaraženih

 

Štab za vanredne situacije u Bratuncu je, u skladu sa zaključkom Republičkog štaba, produžio do 14. septembra mjere zaštite lokalnog stanovništva od pojave bolesti izazvane virusom korona. Na redovnoj sjednici štaba kojoj su prisustvovali i direktori svih škola i obdaništa na području ove opštine, razmatrana je trenutna epidemiološka situacija i aktivnosti koje su preduzete s ciljem da se u ovoj situaciji što kvalitetnije organizuje nastavni proces u obrazovnim ustanovama.

Kolekcija JESEN /ZIMA ‘20 U PRODAJI 😊 Vidimo se!
Vidimo se!

Štab je upoznat da je u bratunačkim školama juče počela nova školska godina i da se nastavni proces organizuje u skladu sa preporukama nadležnih republičkih institucija. Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović apelovao je na direktore škola, Doma zdravlja i inspekcijske službe da koordinisanim radom doprinesu provođenju svih propisanih mjera, s ciljem da se obezbijede uslovi rada u školama i vrtiću a djeca i zaposleni zaštite od pojave bolesti izazvane virusom korona.

Na sjendici je razgovarano o prevozu učenika do škola koji će, kako je zaključeno, biti organizovan na način da se đaci-putnici što manje zadržavaju ispred škola i u gradu nakon završene nastave.

Štab za vanredne situacije u Bratuncu upoznat je da je na području opštine trenutno 17 osoba pozitivno na virus korona, od kojih su dvije osobe na bolničkom liječenju. U kućnoj izolaciji nalazi se 28 osoba.

Bratunački Štab za vanredne situacije apelovao je na stanovnike opštine da poštuju sve mjere koje su preduzete s ciljem zaštite od virusa korona.

(Izvor: opstinabratunac.org)