U subotu, 5. septembra, Vlasenica domaćin cilja druge etape Međunarodne biciklističke trke „Beograd-Banja Luka“

REGIJA BIRAČ VLASENICA ZANIMLJIVOSTI

U subotu, 5. septembra, Vlasenica domaćin cilja druge etape Međunarodne biciklističke trke „Beograd-Banja Luka“

 

U subotu, 5. septembra, opština Vlasenica će biti domaćin cilja druge etape Međunarodne biciklističke trke „Beograd-Banja Luka“. Takmičari trke će u petak krenuti iz Beograda prema Bijeljini, a u subotu stižu u Vlasenicu, odakle se karavan seli u Teslić, pa sve do Banja Luke, gdje će se ova sportska manifestacija završiti 7. septembra. Prijavljen je maksimalan broj ekipa.

Direktor trke Vladimir Кuvalja u gostovanju na Radio televiziji Republike Srpske rekao je da je u pitanju jedna teška etapa, zbog uspona ka prelijepoj Vlasenici koja je proglašena za najbolji grad domaćina, odnosno mjesto etapnog domaćina, prošle godine.

 – To što su uradili ljudi iz Vlasenice, na čelu sa gospodinom Miroslavom Кraljevićem, bilo je prelijepo, biciklisti su bili oduševljeni i glasali su za Vlasenicu kao najboljeg domaćina – rekao je Кuvalja.

 – Prošle godine je rečeno da ćemo i ove godine da nastavimo tradiciju i svake naredne godine da organizujemo ovakvu manifestaciju, jer naravno ta trka koja povezuje gradove od Beograda do Banje Luke je sigurno nešto što je više od sporta, ima mnogo veću simboliku i mnogo veću i čvršću poruku daje kada je u pitanju Srbija i Republika Srpska. Jednostavno, prošle godine smo imali po prvi put čast da uradimo tako nešto i potrudili smo se, ja kao načelnik, domaćin, sa našim biciklističkim klubom i u dogovoru sa gospodinom Кuvaljom da ovaj događaj postane istorijski – istakao je Miroslav Кraljević, načelnik opštine Vlasenica.

(Izvor: opstinavlasenica.org)