Stevanović: Epidemiološka situacija na teritoriji grada poboljšana – mjere produžene do 14 septembra

ZVORNIK

Stevanović: Epidemiološka situacija na teritoriji grada poboljšana – mjere produžene do 14 septembra

 

Gradski štab za vanredne situacije konstatovao je na današnjoj sjednici da je epidemiološka situacija na području grada Zvornika bolja nego u prethodnom periodu, saopštio je na konferenciji za novinare komandant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

 – Smanjuje se dnevni porast broja zaraženih i istovremeno je značajno smanjen broj pacijenata koji se javljaju u respiratornu ambulantu. Taj broj je u jednom danu maksimalno bio 54, a danas je 18, što znači da je tri puta manje osoba sa respiratornim siptomima koje se javljaju u ambulantu. Dobro je i da se u susjednoj Srbiji značajno smanjuje broj zaraženih, jer živimo na granici i naši sugrađani svakodnevno prelaze sa jedne na drugu obalu, ali nema opuštanja sve dok imamo makar jednog zaraženog na nivou nedelje ili mjeseca – naveo je Stevanović.

Kolekcija JESEN /ZIMA ‘20 U PRODAJI 😊 Vidimo se!

Gradonačelnik je naglasio da je Gradski štab do 14. septembra produžio važenje mjera kojima se zabranjuju javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, ograničava radno vrijeme ugostiteljskim objektima od 6:00 do 24:00 časa i dozvoljavaju sportske takmičarske aktivnosti bez prisustva publike. Takođe, obavezna je upotreba maske i na otvorenom prostoru kada je fizička distanca manja od dva metra.

Кomandant Štaba se osvrnuo i na početak školske godine i pozvao Zvorničane da budu još disciplinovaniji u sprovođenju mjera.

 – Apelujem na sugrađane da ispoštujemo naše učenike, njih ima preko 5.400, poštovanje preventivnih mjera treba da podignemo na viši nivo kako bi od COVIDA – 19 sačuvali zdravlje djece i svih. Кoristim priliku i da se zahvalim direktorima svih zvorničkih osnovnih i srednjih škola, svim prosvjetnim radnicima koji su učinili značajan napor i uz pomoć Gradske uprave obezbijedili uslove za odvijanje nastave u skladu sa preporukama i instrukcijama Instituta za javno zdravstvo i Ministarstva prosvjete. U ovim okolnostima umjesto dvije imamo četiri smjene u školama i moramo da uskladimo prevoz sa tim. Ova prva sedmica biće zbog toga teška, ali ćemo raditi na tome sve dok ne riješimo pitanje prevoza svakog učenika putnika – istakao je Stevanović.

(Izvor: gradzvornik.org)