Pašalić: Premija za mlijeko svakog prvog u mjesecu

REGIJA BIRAČ REGION ZVORNIK

Pašalić: Premija za mlijeko svakog prvog u mjesecu

 

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je da proizvođači mlijeka u Srpskoj svakog prvog u mjesecu imaju uredno isplaćene premije što im omogućava zaduženja i planiranja proizvodnje i finansijskih tokova.

– Mi ćemo i ubuduće nastaviti podržavati naše proizvođače mlijeka – rekao je Pašalić novinarima u prijedorskom naselju Marićka gdje je posjetio dva ovdašnja imanja na kojima se proizvodi mlijeko.

On je podsjetio da je juče isplaćena premija za mlijeko od 2,5 miliona KM.

Pašalić je naveo da je mljekarstvo vjerovatno najsloženija poljoprivredna proizvodnja koja podrazumijeva rad od 24 časa i koja generiše i proizvodnju hrane za te muzne krave i prihranu podmlatka i materijale za tov.

– Premije za kozje mlijeko smo povećali na 0,40 KM, a premija za kravlje mlijeko je 0,25 KM po litri. Ranije je ta premija bila izjednačena, ali zbog količine mlijeka i same tehnologije proizvodnje ta podrška, kada je u pitanju proizvodnja kozjeg, ali i ovčijeg mlijeka, je nešto veća i mislim da je to jedna perspektivna oblast na području prijedorske i banjalučke regije – dodao je Pašalić.

(Izvor: rtrs.tv)