Održan sastanak sa roditeljima učenika iz Liplja

MA Izdvojena ZVORNIK

Održan sastanak sa roditeljima učenika iz Liplja

 

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović razgovarao je danas sa roditeljima učenika Bošnjaka osnovne škole u Liplju koji su školsku 2020/21. godinu započeli bojkotom zbog naziva jezika koji djeca uče u školi.

Gradonačelnik Stevanović pojasnio je prisutnima da nadležnost u ovoj oblasti nije ni na školi ni na lokalnoj samoupravi. Nadležnost je na državnom nivou i trebalo bi da bude predmet političkih dogovora.

 – Smatram da niko nema pravo da koristi djecu i njihovo obrazovanje kako bi prikupljao političke poene. Bojkotom nastave najviše gube djeca. U ovim školama se već izučava nacionalna grupa predmeta. Prošle godine sam isto ovo rekao roditeljima, koje neko očigledno koristi u predizbornoj kampanji koja je uveliko počela – istakao je gradonačelnik Stevanović.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Misije OEBS-a u BiH, roditelji, lokalni politički predstavnici Bošnjaka, predsjednik Skupštine grada Mersad Mehmedović, direktor OŠ „Sveti Sava“ Goran Ivanović i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

(Izvor. GU Zvornik)