Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović obišao škole i čestitao đacima početak nove školske godine

ZVORNIK

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović obišao škole i čestitao đacima početak nove školske godine

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović obišao je osnovne škole ,,Sveti Sava” u Zvorniku i ,,Desanka Maksimović” u Čelopeku gdje je učenicima prvih razreda uručio poklone, a ostalim đacima čestitao polazak u školu i poželio uspješnu školsku godinu.

– Meni je ovo četrnaesta generacija prvačića koje dočekujem u zvorničkim osnovnim školama, a ova generacija je je specifična zbog okolnosti u kojima polazi u školu i okolnosti koje su iznuđene pandemijom. Zahvalan sam rukovodstvu škola koja su uspjela iznaći rješenja da se ispoštuju sve preporučene mjere. Mislim da su se mališani uželjeli škole i da će sve proteći u najboljem redu. Grad Zvornik ima skoro 5.500 učenika osnovnih i srednjih škola i svi smo angažovani da sve prođe bez problema. Pokušavamo da uskladimo prevoz jer sada imamo praktično četiri smjene đaka u školama i veliki je problem da se taj prevoz organizuje kako bi svima odgovaralo, ali ćemo se mi potruditi da sve probleme riješimo – rekao je Stevanović.

Direktor OŠ ,,Sveti Sava” Goran Ivanović zahvalio se gradonačelniku na poklonima i dodao da uprava škole poštuje sve propisane mjere.

– Već je postala tradicija da gradonačelnik obilazi đake na početku školske godine i podijeli skromne poklone prvačima, a ta tradicija je nastavljena i ove godine. Spremno smo dočekali početak nastave, a što se tiče organizacije morali smo uložiti mnogo truda jer imao četiri grupe đaka u dvije smjene – zaključio je Ivanović.

infobirac.net