Akcija sakupljanja pomoći za gradnju kuće šestočlanoj porodici Marić iz Šekovića – poziv za pomoć svim humanim ljudima

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ŠEKOVIĆI

Akcija sakupljanja pomoći za gradnju kuće šestočlanoj porodici Marić iz Šekovića – poziv za pomoć svim humanim ljudima

 

Porodica Ratka i Jelice Marić iz sela Marića kod Šekovića živi godinama u stanju socijalne potrebe, u trošnoj kući koja ne pruža bilo kakve uslove za život i boravak u njoj, o čemu smo već pisali.

Zahvaljujući humanim ljudima pokrenuta je akcija sakupljanja sredstava za gradnju kuće porodici Marić, koji imaju četvoro djece, tri sina i kćerku te čekaju peto dijete. Njihova sadašnja kuća nalazi se oko 700 metara od puta, u nepristupačnom kraju, te je njegov rođak Relja Reljić odlučio da pokrenu akciju da na Ratkovom placu pored puta grade novu kuću, a za to im je potrebna pomoć svih humanih ljudi.

 – Odlučili smo da pokrenemo akciju prikupljanja pomoći kako bismo obezbijedili novac za gradnju kuće Marićima. Čim sakupimo potreban novac mi ćemo krenuti sa gradnjom uz pomoć komšija i drugih koji žele da pomogu. Pozvali smo sve prijatelje, uključili su se poznanici i rodbina iz Moskve, Beča, uključila se i sugrađanka Gordana Stojanović, koja radi u Holandiji i drugi. Trenutno je prikupljeno oko 9.000 KM – ističe Reljić te dodaje da u ovom zaseoku žive četiri porodice, a imaju tri đaka, tri Marića.

 – Jutros smo ih spremili u školu i zaista je bilo lijepo vidjeti Sava koji je krenuo u prvi, Marko u treći i Darko u četvrti razred. Mi im inače i pomažemo koliko možemo. Pošto su u stanju socijalne potrebe račun je otovoren na moje ime. Molimo sve ljude dobre volje da nam pomognu jer je njihova kuća potpuno neuslovna. Zimi, kada pada snijeg po pola metra nanosa ubaci u kuću, nema poda, djeca spavaju na jednom krevetu i u tim uslovima ne mogu dočekati zimu – ističe Reljić i dodaje da su se za određenu pomoć obratili, i obećana im je, iz kabineta predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Reljić se nada da će se humani ljudi odazvati na njihov apel i pomoći da Marići konačno dobiju uslove za život dostojne čovjeka.

Broj računa za pomoć:

BA395550000049154671

RELJIĆ RELJA

KARAĐORĐEVA ULICA BB

ŠEKOVIĆI

NOVA BANKA A.D. BANJA LUKA

SWIFT: NOBIBA22

(infobirac.net)