U zvorničkim školama sve spremno za početak nove školske godine – u vrtiću organizuju i produženi boravak

MA Izdvojena ZVORNIK

U zvorničkim školama sve spremno za početak nove školske godine – u vrtiću organizuju i produženi boravak

 

Sve zvorničke osnovne i srednje škole spremno dočekuju početak nove školske godine u koju ulaze uz primjenu svih preporuka i instrukcija resornog ministarstva i Instituta za javno zdravstvo.

Gradska uprava izvršila je dezinfekciju svih školskih objekata, a tokom raspusta finansijski je pomogla da se urade neophodni radovi u školskim objektima i izvrše određene nabavke.

U zavisnosti od broja učenika nastava će biti organizovana u jednoj, dvije, tri ili četiri smjene, čemu će biti prilagođen i autobuski prevoz učenika.

Školama su isporučene maske za prvake koje su donacija srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, kao i dezinfekciona sredstva za ruke i površine koja je obezbijedilo Ministarstvo prosvjete.

Na području grada Zvornika osnovne škole u školskoj 2020/21. godini pohađaće ukupno 3.853 učenika, a srednje škole 1.514.

Prvačića je 330, dok je prvi razred u srednjim školama upisalo 413 đaka.

Sa početkom školske godine u Dječijem vrtiću „Naša radost“, uz primjenu preporuka i uputstava nadležnih institucija, biće organizovan i produženi boravak koji će biti usklađen sa potrebama djece i prema radu škola.

(Izvor: gradzvornik.org)