Mjere produžene do 14. septembra: Na javnim okupljanjima do 50 ljudi, kafane rade do ponoći

REGIJA BIRAČ REGION ZVORNIK

Mjere produžene do 14. septembra: Na javnim okupljanjima do 50 ljudi, kafane rade do ponoći

 

S ciljem prevencije širenja korona virusa na teritoriji Srpske i zaštite i spasavanja stanovništva, do 14. septembra produžava se mjera zabrane svih javnih okupljanja u grupama većim od 50 osoba.

Do 14. septembra ove godine ograničava se radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od šest do 24 časa. Ovo se odnosi i na ugostiteljske objekte za smještaj. Do pomenutog datuma dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS – saopšteno je nakon današnje sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije, koji je danas donio Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane korobna virusom u RS.

– Subjekti kojima je dozvoljeno obavljanje djelatnosti, dužni su da istu organizuju uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu IJZ RS za sprečavanje pojave i širenja kovid–19 bolesti na radnom mjestu. Oni mogu samostalno obavljati dezinfekciju poslovnih prostora u skladu sa uputstvom IJZ RS – navodi se u saopštenju.

(infobirac.net)