U Srpskoj 89, Zvorniku osam, Bratuncu dvije, Srebrenici, Bratuncu i Osmacima po jedna novozaražena osoba

MA Izdvojena OSMACI REGIJA BIRAČ ZVORNIK

U Srpskoj 89, Zvorniku osam, Bratuncu dvije, Srebrenici, Bratuncu i Osmacima po jedna novozaražena osoba

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 585 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 89 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 48 muških i 41 ženskoj osobi, od kojih je 14 mlađe, 56 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

rema mjestu prebivališta, 14 osoba je iz Banjaluke, osam iz Zvornika, po sedam iz Gradiške, Istočne Ilidže i Pala, po šest iz Doboja i Prijedora, po četiri iz Teslića i Istočnog Novog Sarajeva, po tri iz Laktaša, Foče, Oštre Luke i Bijeljine, dvije iz Šekovića i po jedna iz Dervente, Šamca, Bratunca, Кozarske Dubice, Кneževa, Srebrenice, Višegrada, Osmaka, Petrova, Čelnica, Ribnika i Кotor Varoša.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Foče.

Tehnički pregled – vaš „Euro petrol oil“!

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.257 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 245 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 4.254 osoba, testirane su ukupno 63.909 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 234, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 61, a u opštim bolnicama 173.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.181 osoba, a nadzor je završen kod 54.375 osobe.

(infobirac.net)