Požar u preduzeću ,,Jašić komerc” u Novoj Kasabi kod Milića – Vatrogasci spriječili milionsku štetu

MILIĆI

Požar u preduzeću ,,Jašić komerc” u Novoj Kasabi kod Milića – Vatrogasci spriječili milionsku štetu

Policijskoj stanici Milići, 27.08.2020. godine, prijavljeno je da je u preduzeću privatnog vlasništva u mjestu Nova Kasaba, opština Milići, izbio požar. Po prijavi su postupili policijski službenici PS Milići i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Milići koji su lokalizovali požar, prilikom čega nije bilo povrijeđenih lica. 

U požaru na porodičnom imanju Jašić u naselju Nova Kasaba u opštini Milići gorjela je hala u kojoj su se nalazile vrijedne mašine, ali su vatrogasci brzom intervencijom uspjeli da spriječe višemilionsku štetu, rekao je komandir smjene Teritorijalne vatrogasne jedinice Milići Aleksandar Pantić.

Pantić je rekao da je požar izbio sinoć i najprije zahvatio sušaru koja se nalazi u krugu porodične firme “Jašić komerc” koja se bavi proizvodnjom PVC stolarije, a zatim se proširio na halu u kojoj su smještene vrijedne mašine.

On je rekao da su dojavu o požaru dobili u 20.50 časova i da su u gašenju učestvovala dva vozila i pet vatrogasaca, koji su brzom intervencijom uspjeli da spriječe višemilionsku štetu.

– Za tri sata uspjeli smo da spriječimo veću štetu jer se u krugu nalaze porodična kuća i pomoćni objekti. Na sreću, u kući nikoga nije bilo. Vlasniku je komšija javio da mu gori objekat u krugu imanja – izjavio je Pantić.

Intervencija na gašenju požara je završena u 23.50 časova.

 

infobirac.net