Donacija zvorničkoj bolnici – sistem za beskontaktno mjerenje temperature vrijedan 50.000 KM (FOTO, VIDEO)

MA Izdvojena ZVORNIK

Donacija zvorničkoj bolnici – sistem za beskontaktno mjerenje temperature vrijedan 50.000 KM (FOTO, VIDEO)

 

Zvornička bolnica dobila je vrijednu donaciju od kompanije „Dahua“ u vrijednosti od 50.000 KM. Radi se uređaju koji omogućava beskontaktno mjerenje temperature bez približavanja pacijentima na ulazu u samu ustanovu. Direktor JZU „Bolnica Zvornik“ Ivan Popović se zahvalio na donaciji.

 – Zahvalan sam našem sugrađaninu Ognjenu Ristiću, menadžeru u kompaniji „Dahua“ koji je pokrenuo ovu inicijativu te smo nakon UKC-a u Banjaluci prva bolnica koji ima ovaj sistem kontrole tjelesne temperature pri ulasku pacijenata. Vrijednost je oko 50.000 KM, a omogućiće brži protok pacijenata, medicinskog i nemedicinskog osoblja kroz samu bolnicu. Moramo da se zahvalimo i gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i njegovom kabinetu na drugoj pomoći koju nam pružaju kako bi imali mnogo bolje uslove za rad i liječenje pacijenata – rekao je Popović te se zahvlio svim zaposlenima i pohvalio njihov angažman posebno u borbi protiv virusa korona.

Ognjen Ristić, menadžer za razvoj poslovanja u kompaniji „Dahua“ kaže da su njegovu inicijativu podržali menadžer Danijel Mao te firma „Master BC“ koja je jedan od distributera njihovih proizvoda u BiH.

 – Hvala Ivanu Popoviću, Zoranu Stevanoviću i Danijelu Dragičeviću koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj koji će unaprijediti rad osoblja u zvorničkoj bolnici.  On će omogućiti brži protok pacijenata i osoblja kroz bolnicu, neće biti čekanja, a uređaj omogućava mjerenje temperature sa 5 metara udaljenosti uz preciznost od 0,3 stepena. Ujedno, prednost ovog uređaja je izbjegavanje bespotrebnog kontakta i prilaska pacijentima prilikom mjerenja tjelesne temperature – naveo je Ristić.

Gradonačelnik Zvornik Zoran Stefanović kaže da je donacija veoma važna jer niko ne zna do kada će trajati potreba za mjerama koje se sprovode u sprečavanju virusa korona.

 – Možda ćemo jednoga dana ovakve uređaje imati na ulazu u sve škole i institucije jer niko sa sigurnošću ne zna koliko će trajati borba sa virusom korona. Stoga je ova donacija veoma važna te smo zahvalni donatorima, ali želimo da pohvalimo i upravu i osoblje bolnice koja čini sve da sa što manje posljedica prebrodimo ovaj virus – istakao je Stevanović.

(infobirac.net)