Migrant ukrao tri automobila

MA Izdvojena REGION ZANIMLJIVOSTI

Migrant ukrao tri automobila

 

Policija Gradiške i Banjaluke uhapsila je migranta iz Alžira čiji su inicijali H.B, koji je ukrao tri putnička automobila.

Automobili su ukradeni u noći sa 24. na 25. avgusta i u jutro 25. avgusta.

Prvi automobil osumnjičeni je ukrao u Banjaluci, gdje je Policijskoj upravi oštećeni 24. avgusta prijavio da mu je ispred kuće na području grada otuđen automobil marke “volvo”.

Druga krađa automobila, prijavljena je iste noći i Policijskoj stanici Nova Topola, gdje je iz dvorišta kuće u mjestu Kočićevo, grad Gradiška, otuđeno teretno vozilo marke “pežo” tip “partner”.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli pripadnici Policijske uprave Gradiška, koji su tokom uviđaja u neposrednoj blizini kuće oštećenog uočili automobil “volvo”, za koje je utvrđeno da se radi o vozilu koje je u toku noći otuđeno na području Banjaluke, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiša.

Daljim operativnim radom policijskih službenika došlo se do saznanja da je osumnjičeni u mjestu Bajinci u opštini Srbac, sa otuđenim teretnim vozilom “pežo” prouzrokovao saobraćajnu nezgodu.

Na vozilu je nastupila materijalna šteta, a osumnjičeni je zadobio tjelesne povrede.

Krađa trećeg vozila, prijavljena je juče u 5.43 časova Policijskoj stanici Srbac.

Prijavljeno je da je u mjestu Bajinci, iz garaže u privatnom vlasništvu otuđen automobil marke “pasat pet plus”, a nedugo nakon prijave, policija Laktaša uspjela je da u mjestu Kosjerovo, zaustave navedeno vozilo, a kojim je upravljalo lice H.B. državljanin Alžira.

Policijski službenici su lišili slobode navedeno lice, a o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, kao i radnici Terenskog centra za strance Banjaluka, koji su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Policijska uprava Gradiška apeluje na sve građane da preduzmu sve potrebne mjere u cilju zaštite svoje pokretne i nepokretne imovine, te između ostalog da svoja vozila ne ostavljaju duže vrijeme na zamračenim i osamljenim mjestima bez nadzora.

– Prilikom napuštanja vozila, pa i nakratko, izvaditi ključ iz kontakt brave, obavezno zatvarati prozorska stakla, zaključavati vrata vozila i poklopce rezervora za gorivo, uključiti alarm ili vozilo obezbjediti odgovarajućom mehaničkom zaštitom – savjetuju iz Policijske uprave.

Iz policije apeluju na građane da, ukoliko primijete bilo kakva sumnjiva i nepoznata lica u blizini svoje pokretne i nepokretne imovine, o tome obavijeste policiju besplatnim pozivom na broj 122, koji može biti i anoniman.

(Izvor: srpskainfo.com)

FOTO: Ilustracija, migranti u Kozluku