Danas završetak radova na mostu

MA Izdvojena ZVORNIK

Danas završetak radova na mostu

 

Radovi na Mostu kralja Aleksandra I Karađorđevića će danas biti završeni, potvrdio je gradonačelnik Zvornika.

On je dodao da će danas gradilište biti očišćeno, a na Graničnoj policiji BiH i Srbije je da usaglase stavove oko puštanja mosta.

 – Očekujemo da to bude sutra u toku dana. Naravno, to ne zavisi od nas, postoje procedure, ali nisu previše komplikovane da ne mogu da se završe za 24 časa – rekao je Stevanović.

On je dodao da su se radovi mogli završiti i tri mjeseca ranije, ali je raniji projekat, koji je rađen prije 8 godina, predviđao podlogu od asfalta.

 – Ovo je jedan spomenik koji treba da ima reprezentativan izgled te je odlučeno da se radi podloga od kocke. Zahvalni smo Vladi Srbiji na inicijalnim sredstvima od 600.000 evra, jer da nije bilo tih sredstava pitanja je kada bi rekonstrukcija počela, a mi smo iz budžeta izdvojili, sa promjenom poglode, skoro 750.000 KM  – naveo je Stevanović. 

Radovi će se nastaviti i nakon puštanja mosta, odnosno na regulaciji visine pločnika na početku mosta te na dekorativnoj rasvjeti.

 – Hvala svima koji su imali strpljenja do okončanja radova, izvinjenje svima onima koji su mislili da ovo može da se uradi brže. Nismo dozvolili izvođaču da bilo šta prepusti slučaju, nadzor je bio konstantan jer ovo je jedan od četiri mosta na teritoriji Zvornika, a preko njih godišnje pređe preko 1.200.000 ljudi. To dovoljno govori koliko su mostovi bitni za ljude na obje obale Drine. Zato nismo imali pravo da nešto improvizujemo već se radilo kvalitetno – rekao je Stevanović i dodao da je izbor podloge uslovio dužinu radova, ali će ona, po njegovim riječima, moći da traje 100 godina. 

(infobirac.net)