SŠC „Petar Kočić“ Zvornik: Spiskovi učenika po grupama do petka, praksa za medicinare u školi

MA Izdvojena ZVORNIK

SŠC „Petar Kočić“ Zvornik: Spiskovi učenika po grupama do petka, praksa za medicinare u školi

 

Spiskovi učenika svih odjeljenja po smjenama u zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ biće istaknuti do petka, saopšteno je iz ove ustanove. Kako su nam potvrdili, osim ovih informacija učenici na školskom sajtu imaju i autobuski red vožnje, upustva za provođenje epidemioloških mjera te druga važna obavještenja o upisu i načinu izvođenja nastave.

Biljana Pisić, direktorica škole ističe da će učenici koji putuju biti u „prvim smjenama“, a to znači da će u prvu „A“ i prvu „B“ smjenu uglavnom svrstati putnike kako bi ranije završavali nastavu, a u drugoj „A“ i drugoj „B“ smjeni će biti učenici iz Zvornika.

 – Praktična nastava za učenike medicinske škole će se odvijati u učionicama, dok ćemo za ugostiteljsku školu ponovo potpisivati ugovore sa roditeljima i poslodavcima o izvođenju prakse, odnosno roditelji će odlučiti da li će djeca ići na prasku u ugostiteljske objekte. Imamo i veliko interesovanje pekara za naše učenike, iako su kuvari, tako da će vjerovatno biti manje djece u objektima, a više ugostitelja kod kojih će djeca ići na praksu. U toku je i izrada rasporeda, a kolege koje ga rade u dvije srednje i gradskoj osnovnoj školi su u stalnom kontaktu kako bi omogućili da se svi nastavnici koji dopunjavaju normu uklope u postojeći sistem rada – rekla je Pisićeva i dodala da će ove sedmice biti završena i dezinfekcija kompletne škole.

Prema njenim riječima, sutra će u Bijeljini biti održan sastanak aktiva direktora osnovnih i srednjih škola regija Birač i Smeberija sa direktorom Republičkog pedagoškog zavoda Predragom Damjanovićem na kome će biti razjašnjene sve nejasnoće oko organizacije nastave u novoj školskoj godini.

(infobirac.net)