Umjesto 15, u grupama po 20 mališana – od 1. septembra izmjene u radu vrtića

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Umjesto 15, u grupama po 20 mališana – od 1. septembra izmjene u radu vrtića

 

Nastava u osnovnim i srednjim školama počinje prvog septembra, u drugačijim uslovima i u skladu sa preporukama epidemiologa. Takođe od prvog septembra, izmjene su predviđene i u radu predškolskih ustanova. Broj djece koja borave u grupama povećava se sa 15 na 20.

Po principu preporuka Instituta za javno zdravstvo radiće i predškolske ustanove. Od 1. septembra, za razliku od dosadašnjih 15, u grupama će boraviti do 20 djece, istaknuto je nakon sastanka resorne ministarke Natalije Trivić, predstavnika Instituta i direktora predškolskih ustanova.

Tehnički pregled – vaš „Euro petrol oil“!

Trivićeva je apelovala da se građani pridržavaju epidemioloških mjera da ne bi bilo pogoršanja situacije, te da bi vrtićima uskoro bilo omogućeno da rade u punom kapacitetu.

– Ustanovljeno je da djeca, bilo predškolskog ili školskog uzrasta, potencijalnu mogućnost od obolijevanja od virusa korona nose iz zajednice, na druženjima, u parkovima i drugim prostorima – rekla je Trivićeva novinarima.

Ona je najavila da će Ministarstvo uputiti zahtjev Inspektoratu Srpske da u narednom periodu organizuje pojačane kontrole boravka djece na otvorenom i njihovog kretanja, te poštovanja propisanih mjera.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da će ova zdravstvena ustanova u narednom periodu pripremiti izmijenjenu preporuku u vezi sa radom predškolskih ustanova, a koja se odnosi na maksimalan broj djece u grupi.

Tehnički pregled – vaš Euro petrol oil!

– Dosadašnji podaci o broju zaražene djece su nam ukazali da sa povećanjem djece na 20 postoji minimalan rizik od povećanja broja pozitivnih mališana – naveo je Zeljković.

Kako je naglašeno, predškolske ustanove trpe finansijske gubitke, ali ipak, zdravlje djece ostaje prioritet. Od epidemiološke situacije zavisiće i dodatni upis djece.

(Izvor: rtrs.tv)

FOTO: Ilustracija, arhiv